DRŽAVNO NATJECANJE MLADIH HCK -09.05.2015. U SPLITU

Mi na natjecanju mladih HCK-spašavanje na vodiDSC00412DSC00450DSC00595

DSC00466priprema na muletu za spašavanje na vodiMilenijska-Drž natejcanje p.p. 09.05.2015DSC00657DSC00402DSC00521

Mladi HCK u Splitu tijelima ispisali riječ “humanost”

Središnji događaj Tjedna Crvenog križa završio je jučer u Splitu proglašenjem pobjednika 19. Državnog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa. U kategoriji podmlatka slavili su mladi iz Gradskog društva Crvenog križa Rab, dok je prvo mjesto u kategoriji mladih osvojilo Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb. Upravo oni pokazali su se najboljima u kategorijama teorijskog znanja o Crvenom križu, humanitarnom pravu i ljudskim pravima te u teorijskoj i praktičnoj kategoriji o poznavanju i pružanju prve pomoći.

Uz natjecanje mladih koje se održavalo u parku Sustipan, dan je obilježila i atraktivna pokazna vježba spašavanja života na vodi koju su izveli članovi interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa. Dobro uvježbani spasioci pokazali su kako se brzo i učinkovito pomaže onima koji su doživjeli nesreću na brodu.

Ipak, najveću pozornost izazvalo je snimanje milenijske fotografije na splitskoj rivi. Stotine mladih, volontera, članova i djelatnika Hrvatskog Crvenog križa tijelima je ispisalo riječ „humanost“. Upravo humanost jedno je od sedam temeljnih načela Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koja ove godine obilježavaju 50. obljetnicu.BILO JE ČAST BITI DIO OVOG DOGAĐANJA I SUDJELOVATI U KREIRANJU SLOVA T.