SVEČANA I RADNA SKUPŠTINA HCK ODRŽANA U ZAGRREBU

U Zagrebu je održana 4. Sjednica Skupštine Hrvatskog Crvenog križa 22. saziva. Prvi dio skupštine protekao je u svečanom ozračju u skladu sa slavljeničkom godinom. Podsjetimo, ove godine HCK obilježava svoju 140. obljetnice, zatim 25. godišnjice priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva u sklopu Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te 65. godišnjicu dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa.

Tim povodom predsjednik HCK dr. Josip Jelić i izvršni predsjednik HCK Robert Markt uručili su jubilarne zahvalnice i plakete onima koji su na poseban način pridonijeli širenju humanosti i razvoju Jubilarne plakete uručene su dr. Franji Greguriću, potpredsjedniku Hrvatskog Crvenog križa i Etelki Licul, počasnoj članici Hrvatskog Crvenog križa.Hrvatskog Crvenog križa.

Na svečanom dijelu Skupštine okupljenim članovima vrlo emotivnim govorom obratio se dr. Josip Jelić koji se prisjetio najznačajnijih aktivnosti koje je Crveni križ provodio u posljednjih 140 godina, posebno u ratnim vremenima.

Nakon svečanosti dodjele jubilarnih priznanja, Skupština je nastavila s radom.U radnom dijelu sjednice donesen je Rebalans financijskog plana za 2018. godinu, Programa rada i Financijski plan za 2019. godinu, odluka o zajedničkim akcijama, odluka o visini članarine, odluka o fondovima Hrvatskog Crvenog križa, Pravilnik o ravnateljima društava Hrvatskog Crvenog križa, Pravilnik o ustroju, pripremi i djelovanju Hrvatskog Crvenog križa u kriznim situacijama te Pravila komunikacije Hrvatskog Crvenog križa.

Izvršni predsjednik HCK Robert Markt izvijestio je članove Skupštine o Programu rada za 2019. godinu te im je prezentirao novouređene prostore Hrvatskog Crvenog križa koji pokazuju da se ova najveća humanitarna organizacija u RH kontinuirano razvija u svim smjerovima.