CRVENI KRIŽ “ZAOKRUŽIO” AKTIVNOSTI U 2018.GODINI

IFSRETAN  I  BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I NOVA 2019.GODINA !!!!!!

SUMIRANJE AKTIVOSTI CRVENOG KRIŽA HVAR NA KRAJU 2018.GODINE

Aktivnosti su usmjerene na rad s mladima iz Osnovne i Srednje škole Hvar, te aktivistima Dnevnog boravka u Starome Gradu.

Sa Osnovnom školom  Hvar odradilo se više vrijednih akciji budući je u prosincu upisan velik broj mladih u Crveni križ. Njihova prva konkretna akcija bila je razveseliti starije. Tako su sami prikupili sredstva za kupnju novogodišnje jelke koje su opremili ukrasima koje su sami izradili. Jelku su poklonili korisnicama dnevnog boravka koju su s ljubavlju namjestili.

Dnevni boravak je sa svojim korisnicama sudjelovao u predblagdankim akcijama Staroga Grada ,gdje su pripremali pred publikom fritule i odmah ih prodavali. Prihod je usmjeren za udrugu Perle. U Dnevnom boravku bili su povremeni volonteri iz DM-a koji već tri godine odrade određeni broj sati u Dnevnom boravku i time pomognu potrebitima. Stari Grad je uz podršku Crvenog križa organizirao je prvi put na otoku klizalište,što su mladi oduševljeno dočekali.

Srednja škola u Hvaru je u sklopu Marinovih dana ,zajedno sa Crvenim križem organizirala priredbu u humanitarne svrhe. Mladi su zdušno pripremiljeni program pretočili u lijepu humanu priču.

Dnevni boravak-njegovi vrijedni polaznici obilježili su blagdansko vrijeme zajedno s gostima,plesnom skupinom Sonje Del, članicama Trima,“ uči“ Mariji Cvitić ,aktivistvima Crvenog križa gdje su se podijelile zahvalnice za dugogodišnje člansto i aktivnost u CK,uz domjenak kojeg su sami prirediti.

Veselje je i tradicionalno djeljenje bakalara Grada Starog Grada i Crvenog križa.  U bakalaru će uživati žitelji Grada i socijalno ugroženi na Badnjak. Time će se zaokružiti   ovogodišnje aktivnosti uz čestitku svima otočanima i stanovnicima lijepe naše za što sretnije i zdravije,humanije blagdane ,Božić i Novu Godinu 2019.