VIDEO ZA GRAĐANE-KAKO PRESVLAČII BOLESNIKE

KAKO SE PRESVLAČE TERMINALNI BOLESNICI ?

U organizaciji Crvenog križa Hvar i Udruge za Palijativnu skrb iz Splita, zbog ukazane konkretne potrebe edukacije na najjednostavniji način i to članova obitelji koje imaju bolesnika,dogovorena je konkretna akcija u Domu za starije osobe Stari Grad.

„Želimo snimiti video o tome kako se mijenjaju pelene nepokretnima, kako ih se kupa, oblači, presvlači…Video će poslužiti u obuci naših volontera, a i naći će se na youtubu tako da oni kojima su savjeti u ovom smislu neophodni, a nisu u stanju platiti sestre da im dođu pokazati kako se to radi imat će besplatne i lako dostupne instrukcije…” – s Crveni Križ Hvar.
Sudionice snimanja za video bile su:predstavnice Crvenog križa Olja Budrović i Maja Budrović, ispred Udruge za palijativnu skrb su bile: Linda Veronika i Branka Divić , dok su izvoditeljice bile djelatnice Doma za starije gl.sestra Bruna Prnjak i njegovateljica Ines Inči. Snimanje je prošlo u vrlo lijepoj i opuštenoj atmosferi a sada slijedi sređivanje materijala kako bi konkretan video-uradak ugledao svjetlo dana. Nadamo se da će isti pomoći mnogim obitelji da se snađu u teškim i zahtjevnim situacijama.