U OČEKIVANJU ODOBRENJA PROJEKTA „ AKTIVNI I U TREĆOJ DOBI”

Korisnici Dnevnog boravka za starije osobe u organizaciji GD CK-a Hvar iščekuju pozitivan ishod projekta AKTIVNI I U TREĆOJ DOBI . Naime, već četvrtu godinu zaredom GD Crvenog križa Hvar prijavljuje se kao provoditelj organiziranih aktivnosti za starije osobe sufinanciranih od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Starog Grada.

Tijekom proteklog perioda u Dnevnom boravku odvijaju se razne aktivnosti i radionice poput šivanja, dekupaža i ostalih kreativnih radionica. Korisnice se druže, zabavljaju, provode slobodno vrijeme, razmjenjuju iskustva, uključuju se prema mogućnostima i zdravstvenom stanju.
Za jednu otočnu sredinu poput naše, ovakav oblik skrbi o starijim osobama prijeko je potreban i nadasve koristan starijoj dobi.
Tijekom proteklih blagdana naše korisnice uključile su se u razna događanja i gradske manifestacije u organizaciji i na poziv Turističke zajednice Stari Grad.
Izuzetno nam je drago da smo mogli sudjelovati na događanjima tijekom kojih su naše korisnice pokazale umijeće pravljenja tradicijskih uskrsnih kolača, prezentiranja rukotvorina i organiziranje radionica.
Omogućavanje starijim osobama da pokažu svoja znanja i umijeća omogućavajući im da sudjeluju na lokalnim manifestacijama pozitivan je primjer međugeneracijske suradnje u zajednici.
Nadamo se i daljnjoj uspješnoj suradnji i zajedničkim budućim projektima.

Također u Dnevnom boravku, u organizaciji gradonačelnika Antonia Škarpe, ugostili smo predstavnice Ministarstava za zdravstvo, socijalnu politiku i turizam. Naše korisnice imale su priliku neposrednim kontaktom izraziti svoje mišljenje, potrebe i primjedbe nadležnom Ministarstvu na temu izvaninstitucijske skrbi. Ukazali smo na potrebu daljnjeg razvijanja ovakvih aktivnosti i izrazili želju za pozitivnim ishodom projekta .