FESTIVAL NORDIJSKOG HODANJA –PREZENTACIJA ZDRAVLJA

U Jelsi je 14. I 15.lipnja 2019.godine organiziran od strane Turističke zajednice , FESTIVAL NORDIJSKOG HODANJA na ruti :Jelsa – Zoborje – Pitve (stari put prema Pitvama od “Velega bora” – Jelsa.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana DDK koji je obilježen 14. lipnja, na Novoj rivi u Jelsi je, u organizaciji Crvenog križa otoka Hvara organizirano mjerenje razine tlaka i šećera u krvi za sudionike Festivala. Jeste li znali? Nordijsko hodanje izvorno je osmišljeno kao ljetni trening za skijaše, a istraživanja su ubrzo pokazala da je i do 46 posto efikasnije od običnog hodanja te da povećava potrošnju kalorija od 20 do 45 posto. Mjerenju su se pridružili i mnogi Jelšani.

Budući da su u tijeku upozorenja o potrebi zaštite od velikih vrućina, djelatnice i aktivistice Crvenog križa dijelile su prigodne lepeze na kojima se moglo pročitati o načinu ponašanja u spomenutim okolnostima i zaštiti pri visokim temperaturama. Interes je bio veliki te je dogovoreno da su u skoro vrijeme ovo korisno druđenje u Jelsi ponovi.