ZAVRŠENA PODJELA HUMANITARNIH PAKETA 2018./2019. NA OTOKU HVARU

U okviru EU-projekta „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje II“ u kojemu Gradsko društvo Crvenog križa Hvar sudjeluje kao partner, završen je drugi projekt podjele paketa hrane i higijene korisnicima na području otoka Hvara. Učenicima 1.-4. razreda osnovnih škola koji su uključeni u projekt također su podijeljeni paketi za školu -školska torba i dodatni pribor za školu.

Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD). Ovaj projekt usmjeren je kao pomoć lokalnoj zajednici, a Crveni križ Hvar provodi ga na području svog djelokruga, tj. otoka Hvara.

Paketi kojih je ukupno u ovom projektnom ciklusu bilo 223, dostavljeni su u 30-ak kućanstava na otoku u 6 podjela. Cilj projekta je podjelom paketa pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva, pa je bilo tri podjelehrane, dvi podjele higijenskih potrepština, te školskoj djeci po paket školskog pribora.

Korisnicima ovog projekta 26. lipnja u St.Gradu je od strane Crvenog križa Hvar održana prezentacija-radionica „Socijalna prava i upravljanje kućnim budžetom“, što je bila obaveza GDCK Hvarkao partnera u projektu. Pokazan je veliki interes za radionicama na ove teme, pa je dogovoreno da će se nakon sezone organizirati proširena radionica za korisnike, u suradnji Crvenog križa Hvar i Centra za socijalnu skrb.