EKIPA PRVE POMOĆI GD CK HVAR BORAVILA U KAMPU VOLAK NA ČIOVU

Ekipa prve pomoći iz Osnovne škole Petar Hektorović iz Starog Grada,koja je ove godine pobijedila na

otočkom natjecanju u Jelsi i uspješno nastupala na međužupanijskom natjecanju u Makarskoj, imala je mogućnost tjedan dana boraviti u edukativnom kampu za mlade na Čiovu u periodu 30.07. do 6.08.2019.Kamp je vlasništvo GD CK Solin ,kapacitet mu je 60 mjesta i svake godine ondje se okupljaju mladi iz raznih djelova Hrvatske, različitih uzrasta i tu provode korisno svoje vrijeme. U kampu se svi sudionici angažiraju u održavanju reda i čistoće kampa,podjeli jela,uređenju soba i nus prostorija. Tamo se vježba,trči, pliva, pleše,pjeva ,recitira ,glumi ,ukratko nema što nema. Imali smo i noćno kupanje, korištenje aqva parka,šetnje kao i posjete povijesnih lokaliteta.

Jedan od upečatljivijih izleta bio je u špilju Vranjaču. Špilja je smještana u podnožju središnjega dijela planine Mosor, a sastoji se od dva dijela. Treći dio koji je kasnije otkriven nije uređen za posjete. Špilja predstavlja čudesni podzemni svijet stalaktita i stalagmita,te podzemnih skulptura koje se nastale tIsućljetnim radom vode,daleko od svjetla dana i čovjekovog pogleda.Uživali smo u bogatstvu špiljskih ukrasa i doživjeli njihove oblike na poseban način.Bio je to izlet za pamćenje, a vodio nas je „dobri duh” županijskog Crvenog križa,Joško Metličić. Dan pobjede smo proveli u Aqua parku, a u posjet nam je došla ravnateljica CK Trogira,Tanja Jakus što nas je posebno razveselilo .Za istaknuti je da smo imali posjet i ravnatelja županijskog CK,te ravnatelja CK Solin ( vlasnika Kampa)

koji je omogućio te izlete uz potporu ostalih crvenokrižaša. Oni su glavne snage u Kampu zato im hvala na trudu i ljubaznosti,hvala Miranu,Snježani,Jošku ,Bugi,Danijelu za njihovu požrtvovnost. Hvala i Miri iz gimnastičkog kluba Gymsoud,kao i cijeloj njenoj ekipi koja je zdušno radila na jedinstvenom programu sa ciljem da djeci bude dan ispunjen, a na dobrobit svoju. Ne smijemo izostaviti ni dolazak delegacije CK Slatine koju je predvodio ravnatelj Vlatko, poznat kao vječni animator mladih, a i onih nešto starijih. Nisu izostale ni slavonske delicije ugodne za oko i za nepce. Zadnji dan posjetili smo Svetište gospe od prizidnice, koja pripada Slatinama te uživali u pogledu na renoviranu crkvu i prekrasan pogled na more i I naše otoke.