ZAVRŠEN TREĆI CIKLUS DDK NA HVARU – prikupljeno 134 doze

U trećem ciklusu akcija darivanja krvi na otoku Hvaru, Crveni križ i Transfuzija KBC-a Split odradili su dobar posao. U Jelsi je 3.10.2019. godine pristupilo 70-tak darivatelja, a dalo je krv njih 66 od kojih su bila 2 nova. Vraćeno je svega 6 osoba. Akcija se odvijala u DVD-u Jelsa, koje je uvijek ljubazan domaćin na čemu im velika hvala. Zahvalni obrok poslužen je u lokalu „Kalida”, kao i svaki put.
U Hvaru, 4.10.2019.,akcija je standardno odrađena u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu koji već duži niz godina stoji na raspolaganju Crvenom križu za ovo humano događanje. Pristupilo je 70-tak darivatelja, a krv je dalo njih 62. Novih darovatelja je 1. Ručak je priređen ovoga puta u restoranu”Mizarola“ objektu čiji je vlasnik i u prethodnim akcijama često bio ugodan domaćin darovateljima . Budući je na Hvaru sezona još u tijeku puno je darovatelja izostalo zbog nemogućnosti odlaska s posla ,što govori u prilog njihovog velikog angažmana u turizmu , a često i nerazumijevanja poslodavaca.
Na Transfuziju Split je u međuvremenu pristupilo 6 darovatelja,što se pribraja akcijama tako da je zaokruženo humano djelo s 134 doze.Budući je krvi standardno puno potrebno, odaziv Hvarana je mogao biti i bolji , dok je u Jelsi, unatoč lošem vremenu odaziv bio odličan, posebno veseli sve veći broj mladih .
Tijekom 2019.godine na otoku je prikupljeno oko 400 doza krvi, važnih za život naših građana.
Hvala svima koji nam pomažu, zdravi nam bili !!!
Budući da se i ove godine organizira izlet DDK , obavještavamo sve zainteresirane, aktivne i pasivne darivatelje da se od 25.-do 27. listopada 2019 . planira posjet KUPRESU . U tri dana uživati će se u posjetima: Jajcu, Ramskom križu,Etnografskom muzeju franjevaca,posjet vrhu planine Stožer. Za sve detalje možete se obratiti Crvenom križu Hvar.

Odbor CK Hvar