CRVENI KRIŽ OTOKA HVARA ZAOKRUŽIO JE AKTIVNOSTI ZA 2019.GODINU

Tradicionalno već duži niz godina, Crveni križ Hvar sudjeluje s Gradom Starim Gradom u podjeli bakalara stanovnicima sredine otoka i to na badnjak. To je uvijek prilika da se okupe mnoge generacije na trgu i uživaju u poznatoj deliciji kao i ponudi TZ i Grada u kulturno-umjetničkom smislu. Akteri svih događanja u drevnom gradu Hektorovića uvijek su isti ljudi ,što svjedoče i fotografije koje slijede.

Dnevni boravak za starije osobe Stari Grad kroz projekt AKTIVNI I U TREĆOJ DOBI potvrđuje uspješnu suradnju s Turističkom zajednicom Stari Grad.Naime jedna od okosnica projekta je uključivanje starije populacije u manifestacije lokalne zajednice, odnosno poticanje starijih da kroz razne vještine i znanja koja posjeduju, pogotovo tradicijska, pokažu svoja umijeća. Starije osobe time razvijaju osjećaj samopouzdanja i vrijednosti u lokalnoj zajednici šaljući poruku da i „treća dob“ ima svoje prednosti, ima što pokazati i prenijeti drugima. Vrijedne korisnice ovog puta potrudile su se predstaviti razne kulinarske specijalitete od masline i s maslinovim uljem, kako bi ponuda na MASLINODI bila što bogatija. Također, organizirali smo radionicu izrade božićnih ukrasa za djecu i ostale posjetitelje. Ovakva suradnja pridonosi raznovrsnosti ponude u turističkim i kulturnim manifestacijama grada. Neposredno promovira aktivnosti u Dnevnom boravku i postojanje ovakvog načina skrbi o starijim osobama u našoj lokalnoj zajednici.  Koristimo priliku da pozovemo i ostale pripadnike „treće dobi“ da nam se pridruže jer svako novo uključivanje znači i novo bogatstvo kroz druženja i zajednički rad.

Zahvaljujemo stoga TZ Stari Grad što prepoznaje vrijednosti ovakve suradnje i nadamo se i budućim uspješnim zajedničkim projektima. Također, zahvaljujemo i Gradu Stari  Grad koji je naš dugogodišnji partner u sufinanciranju i značajnoj materijalnoj podršci projekta.

 

SRETNA  VAM  NOVA  2020.  GODINA  !!!