UMRO JE DR.DRAGO CARIĆ / 1951.-2020./

Danas,29.05.2020.godine skopio je svoje umorne oči dr.Drago Carić ,bivši dugogodišnji predsjednik Gradske organizacije Crvenog križa otoka Hvara.

Što reći o čovjeku koji je živio zdravstvo ? O čovjeku koji je svaki trenutak života proveo planirajući što novo napraviti za dobrobit pacijenata otoka Hvara?Što novo pokrenuti kako bi neki novi uređaj dopremio na otok? „Čovjek vizije” kako ga je znao nazivati njegov dugogodišnji kolega. Pored izrazitih sposobnosti koje krase dobrog liječnika, isticao se i menadžerskim sposobnostima.U početku njegove liječničke karijere ,onako kreativan i bez mira,stalno je nalazio načine da na otok dozove liječnike raznih specijalnosti i trudio se da dijapazon zdravstvenih usluga na otoku bude što širi kako bi se podigao zdravstveni standard. Poseban napor, zajedno s tadašnjim predstavnicima lokalne samouprave, uložio je u povrat tada centraliziranog Doma zdravlja, što je i ostvareno. Na žalost nikada nije provedeno do kraja zbog tromosti administracije tadašnjih čelnika. Također je bio posebno angažiran na realizaciji uređenja prostora iznad Centra za manji Dom za starije, kao i na planu izgradnje Doma umjesto vile Leonidas. Na žalost bezuspješno jer tada su plan kočili „oni koji su mislili da nikada neće ostarjeti.”To ga je jako žalostilo . Imao je neviđenu i neiscrpnu energiju koju je prvenstveno trošio u ambulanti , a onda i sa svojom obitelji ,uvijek novim vizijama napretka i boljitka. Bio je čitav život u Hvaru a njegove težnje često nisu bile prepoznate jer „teško je biti prorok u svom mjestu”.

Ono što je za Crveni križ najznačajnije jest činjenica da je bio tri mandata predsjednik Gradske organizacije CK otoka Hvara. U tom periodu organizirano je nebrojeno sastanaka više razina, mnoge akcije pomaganja starijima i socijalno ugroženima,gdje je uvijek bio spreman , zajedno sa CK ,iznaći način da se pomogne, kako u fizičkom tako i u psihičkom smislu.

Bio je i više ga nema. Otišao je jer je bolest pobijedila.Bolest je zaustavila korak,iscrpila tijelo, ali njegov borbeni duh biti će uvijek s nama.

Hvala ti dragi doktore na svemu što si učinio za otok,za svoje pacijente.Posebno ti hvala ,Drago ,za zajedništvo i nastojanja u Crvenom križu. Ostavio si trag.

Na kraju odmori se – zaslužio si !