TJEDAN BORBE PROTIV TBC 14.-21.09.2021

OBILJEŽAVANJE TJEDNA BORBE PROTIV TBC-a NA OTOKU HVARU

Tradiocionalno već dugi niz godina, Tjedan borbe protiv TBC- a obilježava se diljem Hrvatske od 14.-21.rujna kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa. Na taj način želi se informirati građane ,oboljele osobe i članove njihovih obitelji o prevenciji i suzbijanju tuberkuloze u našoj zemlji.Tim povodom se provode razne akcije sa svrhom edukacije i širenja znanja o tuberkulozi te organiziraju zdravstvena predavanja ili javne tribine za odrasle,dok se za djecu u školama održavaju radionice postavljanjem likovnih izložbi pod nazivom „Zdravstveni kutić o tuberkulozi” . Sve aktivnosti organiziraju se sa zdravstvenim suradnicima iz domova zdravlja i patronažne službe,a održavaju se u prostorima škola ,domova zdravlja i crvenog križa.

Na otoku Hvaru prva akcija je bila provedena u Gradu Hvaru ( u osnovnoj školi ) u suradnji osnovne škole Hvar ( prof Ružica Ćurin ) , DZ (patronažne sestre Silvije Meneghello ) i Crvenog križa (Olje Budrović ). Održano je zanimljivo predavanje i kviz znanja o temi , a dva najuspješnija učenika su dobila prigodni poklon Crvenog križa Hvar.

Slijedeća akcija biti će održana u Starome Gradu ( u osnovnoj školi ) a suradnici će biti prof.Andreja Roić , patronažna sestra Marina Potočnjak i voditeljica zdravstvenih programa Olja Budrović.