NASTAVAK AKCIJE TJEDNA BORBE PROTIV TBC 2021

OBILJEŽAVANJE TJEDNA BORBE PROTIV TBC-a NA OTOKU HVARU-NASTAVAK

Danas ( 16.09.2021.godine ) se u Osnovnoj školi Petra Hektorovića u Starome Gradu održala nova radionica pod nazivom „Zdravstveni kutić o tuberkulozi” kao nastavak obilježavanja Tjedna borbe protiv tuberkuloze 2021. Budući su se sve aktivnosti organizirale sa zdravstvenim suradnicima iz Doma zdravlja i patronažne službe,posebno treba istaknuti odličnu suradnju Crvenog križa otoka Hvara i spomenutih službi,već dugi niz godina.

Domaćin danas u Osnovnoj školi je bila mentorica prof.Andreja Roić ,a ispred patronaže- medicinska sestra Marina Potočnjak dok je Crveni križ predstavljala voditeljica zdravstvenih projekata CK,Olja Budrović.I ovdje je održano zanimljivo predavanje i kviz znanja o temi , a dva najuspješnija učenika su dobila prigodni poklon Crvenog križa Hvar.

Treba spomenuti da su u većini slučajeva domaćini radionica,predavanja,kvizeva i sl.naše osnovne škole koje su rasadnik mladih snaga, koje zajedno sa svojim mentorima provode sve obavezne akcije Hrvatskog Crvenog križa na dobrobit naših žitelja pa koristimo priliku da im se svima zahvalimo na plodoj i korisnoj suradnji.

Crveni križ Hvar