TJEDAN CK 2022. OBILJEŽEN U DOMU ZA STARIJE STG

Briga za starije i nemoćne je naša posebna zadaća koju s velikom radošću obavljamo. Tako smo u sklopu obilježavanja Tjedna HCK-a odlučili posjetiti korisnice i korisnike Doma za starije i nemoćne u Starom Gradu, kojima smo mjerili tlak, šećer i tromjesečni šećer HbA1c, uz već uhodanu suradnju s patronažnim sestrama Ivanom Bratanić i Marietom Matković. Uz gostoprimstvo glavne sestre Doma za starije i nemoćne, Violete Anđelić, posjet je protekao ugodno, veselo i korisno. Veselimo se sljedećem posjetu!

TJEDAN HCK-a OBILJEŽEN RAZNIM AKTIVNOSTIMA

df40

Hvar Stari Grad Svirče Jelsa Hvar

Nakon prezentiranja aktivnosti Crvenog križa Hvar na hvarskom trgu i posjete korisnica/korisnika Doma za starije i nemoćne u St.Gradu, naše aktivnosti obilježavanja Tjedna HCK nastavile su se i u drugim mjestima.

de03

U četvrtak smo posjetili djecu i njihovu tetu odgajateljicu Slavicu Vidošević u Dječjem vrtiću Jelsa – područni odjel SVIRČE. Djeci je ukratko predstavljen Crveni križ i što radimo, te im je naša zdravstvena djelatnica Olja održala kratko upoznavanje s osnovama prve pomoći – kako reagirati u slučaju nezgode. Volonter Crvenog križa David je asistirao i dijelio djeci slikovnicu „Naučite prvu pomoć zbog onih koje volite“. Hvala Davidu

U petak smo na trgu u JELSI u suradnji s patronažnim sestrama Ivanom i Marietom mjerili tlak i šećer posjetiteljima, te predstavljali aktivnosti Crvenog križa Hvar. Poslužilo nas je krasno vrijeme i veseli posjetitelji.

dfb6
de42

U subotu smo u Hvaru dočekali posjetitelje – dobrovoljne darivatelje krvi iz Ploča, koje je na izlet vodila Tanja Medak, v.d. ravnateljica Crvenog križa Ploče. Podružili smo se s njima, razmijenili iskustva, a dobre atmosfere i pjesme nije nedostajalo . Naše društvo počastilo je grupu vođenjem po gradu Hvaru od strane stručnog vodiča, a Grad Hvar počastio ih je besplatnim ulazima u Hvarsko kazalište i na Tvrđavu. Hvala Gradu Hvaru

Hvala još jednom svima koji su sudjelovali u obilježavanju Tjedna HCK-a!

de4f
❤️