UKLJUČITE SE U PROJEKT “Svjetski dan činjenja dobrih djela”

Udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora uputila je poziv za sudjelovanje u projektu “Svjetski dan činjenja dobrih djela”, koji je pokrenula međunarodna organizacija Good Deeds Day, a danas je globalni događaj koji se obilježava u 108 zemalja svijeta. Hrvatska se projektu pridružila prošle godine, a nositelj je udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora. 

Ovogodišnji „Svjetski dan činjenja dobrih djela“ bit će obilježen 16. travnja. Cilj je humanitarnog projekta podizanje senzibilnosti zajednice o važnosti i potrebi činjenja dobrih djela te briga, solidarnost i empatija u svim segmentima društva.
„Želimo da ovaj poseban događaj obuhvati što više sudionika u Hrvatskoj, tako da je u njega već sada uključeno puno udruga, većina lokalnih volonterskih centara, svi gradovi i županije, puno osnovnih i srednjih škola te razne plesne skupine i umjetnici. Veselimo se što možemo pozvati i građane da se uključe sa svojim samostalnim projektima kako bi svi mogli zajedničkim naporima doprinijeti svijetu s više dobrote“, ističe Leo Petrov, predsjednik i osnivač udruge Djeca za bolji svijet.
U projekt se mogu uključiti udruge koje se bave volonterskim aktivnostima, ali i građani s individualnim ili grupnim aktivnostima volontiranja. Svatko se može uključiti tako da osmisli svoje aktivnosti koje bi u sklopu navedenog dana radili ili se mogu uključiti u već postojeće aktivnosti koje su predložile neke druge udruge.
Ako građani sami kreiraju neki svoju aktivnost, potrebno ju je prijaviti putem stranice Good Deeds Day. Dobra djela mogu biti pojedinačna (npr. organizirati kupovinu starijoj osobi kojoj je potrebna pomoć) ili timska – (npr. čišćenje plaže ili pomoć oko uređivanja igrališta).Kako bi se poruka događaja proširila kroz zajednicu, sudionici su pozvani objaviti fotografije samog volontiranja na društvenim mrežama koristeći hashtagove #GoodDeedsDay i #DanDobrihDjela, a svoje volontiranje mogu poslati i na e-mail djecazaboljisvijet@gmail.com