OBILJEŽEN SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA I TJEDAN CRVENOG KRIŽA

08.05. PONEDJELJAK
Obilježen Svjetski dan Crvenog križa u DV Vanđela Božitković,grupa predškolci ,odgajateljice Marija Zagorac i Lucija Petrić.
Djeci se prezentirao rad u Crvenom križu i čime se sve bavimo . Poseban naglasak je stavljen na osnivača Henrya Dunanta i na bitku kod Solferina. Ukratko im se ispričala priča šta se to točno dogodilo 1859. i kako se uopće došlo na ideju o osnutku Crvenog križa. Podijeljene su im brošure “Sjećanje na Solferino”. U obilježavanju su se pridružile cure iz OŠ Hvar koje su osvojile 3.mjesto na međužupanijskom natjecanju prve pomoći u Dubrovniku te su izvele pokaznu vježbu iz pružanja prve pomoći.
S obzirom da se radi o predškolskoj grupi podijeljene su brošure “Medo Jurica kreće u školu” tako da prijelaz iz vrtića u školu prođe u veselju i bez brige,jer ako može Medo Jurica mogu i naša dječica.


10.05.SRIJEDA
S obzirom da se nalazimo u obilježavanju tjedna Crvenog križa pridružili smo se proslavi blagdana sv.Prošpera te smo tom prigodom izložili naše radove i brošure i pokazali smo čime se sve bavimo i kako djelujemo na otoku Hvaru. Kao i uvijek mjerili smo tlak i šećer za koje je vladalo veliko zanimanje .