14.06-SVJETSKI DAN DARIVATELJA KRVI

Svake godine 14. lipnja obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi širom svijeta i tom prigodom želi se javno zahvaliti, ali i istaknuti izuzetan doprinos dobrovoljnih – neplaćenih darivatelja krvi u opskrbi nacionalnog zdravstvenog sustava s dostatnim količinama sigurne krvi i krvnih pripravaka.

Slogan ovogodišnje kampanje Svjetskog dana darivatelja krvi je “Daruj krv, daruj plazmu, dijeli život, čini to redovito”.
Porukom se želi osvijestiti važnost redovitog darivanja krvi i krvne plazme, uz posebno davanje pozornosti osobama koje su dugotrajno ovisne o transfuziji krvi i krvnim pripravcima.

Darivanje krvi je čin solidarnosti. Sloganom “Darujte krv i spasite život” želi se skrenuti pozornost na ulogu koju dobrovoljno davanje krvi ima u spašavanju života i jačanju solidarnosti unutar zajednica. Iznimno je važno da se darivateljima krvi da što veća pozornost jer je to način da se i drugi ljudi motiviraju na ovaj plemeniti čin.

Svim dobrovoljnim davateljima krvi upućujemo iskrene čestitke povodom Svjetskog dana darivatelja krvi te im zahvaljujemo na iskazanoj solidarnosti, humanosti i na svakoj darovanoj dozi krvi koja je mnogima spasila život.