29.09. SVJETSKI DAN SRCA & 01.10. MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

U Domu za starije i nemoćne osobe u Starome gradu obilježili smo dva dana:
29.09. SVJETSKI DAN SRCA ❤️
01.10. MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBAddd3ddd1‍ddb3
Svjetski dan srca je podsjetnik svima diljem svijeta na potrebu brige o zdravlju vlastitog srca. Od 2020. godine Svjetska kardiološka federacija uvodi slogan #KoristiSrce, kako bi potakli pojedince za korištenje srca u zdravijem načinu života. Male promjene u životnim navikama, kao što su pravilna prehrana, tjelesna aktivnost i prestanak pušenja, mogu dovesti do poboljšanja zdravlja srca.
Međunarodni dan starijih osoba se obilježava s ciljem jačanja podrške osobama starije dobi. Starost nije bolest, već je starost životno razdoblje povezano s dobi iznad 65 godina. Starenje počinje od začeća i traje do smrti kao prirodan, ireverzibilan proces koji stalno napreduje. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.
Crveni križ Hvar je u suradnji sa patronažnom službom DZ SDŽ i partonažnom sestrom Marinom Potočnjak mjerio tlak i šećer korisnicima doma koji su uz rezultate mjerenja dobili i praktične savjete kako držati šećer i tlak pod kontrolom.