ZAŠTITA MORSKOG OKOLIŠA

GDCK Hvar organizirao je edukaciju u sklopu projekta Crveni križ u plavom okviru a u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Split. Edukacija na temu “Zaštita morskog okoliša” namijenjena je učenicima viših razreda osnovne škole s ciljem razvijanja pozitivnih navika očuvanja okoliša i odgovornog postupanja s otpadom. Učenici su pokazali zavidnu razinu znanja u poznavanju karakteristika morskog okoliša kao i njegovog značaja kako za čovjeka tako i za prirodu. Učenike se također detaljnije upoznalo s izvorima morskog otpada kao i njegovim negativnim utjecajem na očuvanje biološke raznolikosti. Kroz primjere su potaknuti na odgovorno ponašanje u smjeru smanjivanja, razdvajanja i recikliranja otpada, ograničenja potrošnje energije i vode, značajem i potrebom za fizičkom aktivnosti kao i pametnom kupnjom.
Predavanje”Zaštita morskog okoliša” osvještava i potiče odgovorno, sigurno i aktivno ponašanje u smjeru ekološki održivog razvoja” istaknula je edukatorica GDCK Split Tanja Marinković.
Ukupno 98 učenika OŠ Petra Hektorovića iz Staroga Grada, OŠ Hvar iz Hvara i OŠ Jelsa iz Jelse bogatiji su za znanja koja mogu učiniti našu zajednicu sigurnijom.
Zaključak edukacije je da probleme ne trebamo gurati pod tepih i da zajedno možemo puno !
NEKA U PRIRODI IZA NAS OSTANU SAMO NAŠE STOPE 🌊🌊🌊